Förebygg felrekryteringar och fundera över sommaren

apr 4, 2023 |

Många bolag försöker spara tid och pengar genom att rekrytera ny personal på egen hand. Det resulterar i många fall i förlorad tid och en felrekrytering som slutligen behöver tas om från början. Vi tog ett kort samtal med vår affärsområdesansvarig för ekonomirekryteringar, Oscar Almgren, om varför företag direkt bör vända sig till ett rekryteringsbolag istället. Oscar påminde oss också om varför det kan vara bra att börja drömma om sommarsemestern redan nu.

Spara tid och energi

När företag behöver rekrytera börjar de ofta att leta själva. Något som egentligen inte behövs.

– Vi rekommenderar att kunderna kommer till oss så fort ett behov uppstår. När vi är med från start har vi möjlighet att agera förebyggande och planera deras personalresurser på bästa sätt, säger Oscar Almgren, Business Area Manager Finance & Partner.

Att höra av sig direkt till en bemanning- och rekryteringspartner som Bara Posten Bemanning är alltså något som inte bara sparar tid och energi, utan även kostnader.

– Ofta kommer kunder till oss när de inser att det var svårare än de trodde att hitta rätt kandidat på egen hand. Då har de redan lagt ned tid och energi. Vissa har kanske till och med gjort en rekrytering som i efterhand inte blev bra. Det är dyrt, säger Oscar och tillägger:

– Genom att komma till oss förebygger man stress och felrekryteringar. Det finns inget att förlora; vi tar ingen start-fee och har ingen bindningstid, säger Oscar.

Att Bara Posten Bemanning med sitt utifrånperspektiv blir som en förlängd arm till HR-avdelningen är något som också uppskattas av bland annat kunden Tink:

– Det känns som att man kan vända sig till Bara Posten Bemanning för att få hjälp med allt!

Funderar du över sommaren?

Även om det är en bit kvar så står vi inför en stundande sommar. Perioden fram till sommarsemestern är ofta väldigt intensiv och många av våra kunder eller bolag vi träffar har inte en tanke på hur de ska pussla ihop sommarbemanningen på kontoret. Vi brukar påminna dem redan i mars.

– Vi är gärna ert bollplank om ni känner er osäkra, säger Oscar.

Sommarbemanningen är dessutom ett sätt att komma i kontakt med kandidater till framtida anställningar. Om kunden trivs med konsulten, och konsulten trivs med kunden finns alla möjligheter för ett fortsatt samarbete.

När ni väl känner er redo att börja fundera över er sommarbemanning finns vi på Bara Posten Bemanning behjälpliga vid alla typer av personalbehov. Våra konsulter är sanna kameleonter, vana att jobba på olika kontor i olika branscher, därför anpassar de sig utifrån era behov och levererar alltid service på högsta nivå. Självklart garanterar vi en ersättare om konsulten som bokats för bemanning är sjuk. Vi finns tillgängliga alla timmar på dygnet, alla dagar i veckan.

Mejla oss på boka@rpbemanning.se, ring oss på 08-518 072 00 eller kontakta någon av oss direkt om ni har några funderingar. Se oss som er rådgivande part i dessa frågor innan ni bestämmer hur ni ska göra. Alla kontaktuppgifter finns här.

Oscar Almgren

Business Area Manager Finance & Partner

Maila mig!
070 – 898 28 95

Vi hjälper dig! Kontakta oss för att få mer information

Kontakt