Mina 7 månader som ambulerande receptionist – Nona Hellner

jun 19, 2023 |

Att arbeta som ambulerande receptionist hos oss på Inte Bara Post Bemanning innebär att du är ute på olika uppdrag, på olika företag. Ofta är du relativt ung och har begränsat med tidigare arbetslivserfarenhet. Spännande och lite nervöst, men oj så lärorikt! En bra väg in på arbetsmarknaden helt enkelt. Vår konsult Nona Hellner har bevisat att med rätt inställning och en dos nyfikenhet så lär man sig mycket om sig själv, men också om arbetsmarknaden. Vi är så glada att Nona vill dela med sig av sina erfarenheter här på BISnews! 

Hej Nona! Hur började din resa hos Inte Bara Post Bemanning?

Jag började jobba på Inte Bara Post Bemanning i vintras 2022. Jag befann mig då på en plats där jag var väldigt sökande efter nya utmaningar. Jag hade tagit studenten 1,5 år innan och funderat mycket fram och tillbaka på vad jag egentligen ville syssla med framöver. För visst är det inte helt lätt att veta vad som passar när man är ny på arbetsmarknaden?

Under den här perioden blev jag rekommenderad av en vän som arbetade som ambulerande receptionist att söka rollen, vilket jag gjorde! Nu har jag jobbat i 7 månader och befinner mig på en helt annan plats i livet. En plats där jag känner mig modigare och tryggare i mig själv. Att få ha ett jobb där jag varje dag får utmanas på olika vis har varit otroligt givande. Jag har fått mer inblick i olika branscher och arbetsplatser vilket är guld värt för min framtida karriär. Med en bakgrund inom musikvärlden så har kontorsmiljön varit helt ny för mig så det har funnits mycket att lära.

Vilka fördelar ser du med jobbet som ambulerande receptionist?

Fördelarna är många, något som varit givande är just det faktum att ingen dag är den andra lik. Arbetsuppgifterna kan variera mycket och jag har då lärt mig att vara lyhörd för arbetsplatsens behov.

Att ge sig ut på olika kontor utan att ha särskilt mycket erfarenhet var lite skrämmande till en början. När jag sedan fått uppleva olika företagskulturer och situationer har jag byggt på mig en bred kunskap om arbetet. Dock finns det fortfarande mycket mer att lära och det är givande att befinna mig i sammanhang där jag ständigt utvecklas och får växa i min roll.

En fördel jag värdesätter högt är också alla de nya kontakter jag får i samband med detta arbete.

Att få bygga upp ett nätverk som dessutom sträcker sig över olika branscher kan öppna upp många dörrar. Att få vara på olika kontor och bolag gör förhoppningsvis att man hittar något som intresserar en lite extra. Att då få möjligheten att direkt skapa relationer och potentiella jobberbjudanden är en väldigt bra fördel. Vad jag än kommer syssla med i framtiden så kan dessa kontakter komma till användning.

Vad har du lärt dig under din tid som ambulerande receptionist? 

Det är många egenskaper som vuxit fram hos mig sedan jag började som ambulerande receptionist, några jag inte ens visste att jag hade i mig. Det krävdes bara rätt sammanhang och utmaning för att finna dem. Något jag utvecklat är min förmåga att kommunicera bättre, både genom att få interagera med kollegor och besökare på kontoret samt att jag ofta har ansvar för telefonväxeln. Det var helt nytt för mig till en början, men är något jag idag är väldigt bekväm med.

Något som verkligen fått växa fram är den lösningsorienterade Nona, i och med att varje dag ser annorlunda ut kan nya situationer dyka upp hela tiden. Det gäller då att vara anpassningsbar och att se lösningar istället för problem, vare sig man jobbar i team eller solo så är det viktigt att jobba på. På de arbetsplatser där jag arbetar i team får jag såklart också träna på samarbetsförmåga och att hitta en bra balans i arbetet.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter i rollen? 

Att jobba som ambulerande receptionist öppnar många dörrar, båda karriärmässigt men också genom den personliga utvecklingen. Genom att vara ute på olika arbetsplatser bygger man på sig ett brett CV som är oerhört gynnsamt för framtida tjänster.

Även om Inte Bara Post Bemanning är min arbetsgivare så har jag blivit väldigt fint integrerad i de bolag jag är ute och jobbar hos, speciellt när jag har haft ett längre uppdrag på samma företag. Det är en fin känsla att känna sig behövd och uppskattad på en arbetsplats.

Varför skulle du tipsa andra att söka rollen som ambulerande receptionist? 

Det finns många anledningar till att jag skulle rekommendera andra att söka denna roll, främst för att uppmuntra fler till att våga ta sig an nya utmaningar. Det som kan kännas skrämmande och nytt kan sedan bli din främsta stryka och den resan vill jag lägga stor vikt vid. Oavsett om du precis har tagit studenten eller om du har många års erfarenhet på arbetsmarknaden så är denna roll otroligt utvecklande.

Det viktigaste tycker jag dock är att Inte Bara Post Bemanning är en otroligt trygg arbetsgivare. Jag känner mig alltid lyssnad på och uppskattad vilket är fantastiskt, vi konsulter har också en kontaktperson på företaget som stöttar i alla lägen. En annan sak som verkligen märks är hur viktig gemenskapen är på Inte Bara Post Bemanning, vi konsulter ges flera tillfällen per år chansen att få skapa relationer och lära oss av varandras erfarenheter. Detta görs via nätverket RPB-Insights där det ordnas föreläsningar, workshops och roliga AWs!

En annan sak jag vill belysa är hur duktiga konsultcheferna är på att följa upp hur det går på olika uppdrag, de checkar med både mig samt kontaktpersonen på företaget för att se till så allt flyter på. Jag uppskattar det mycket.

Med det sagt så tveka inte på att söka tjänsten som ambulerande receptionist, det kommer du inte att ångra!

Stort tack för att du delar med dig av dina erfarenheter Nona!

Är du intresserad av att jobba som ambulerande receptionist hos oss, läs mer och sök tjänsten här.

Caroline Hagen

Vi hjälper dig! Kontakta oss för att få mer information

Kontakt