Ta tillfället i akt – bredda din förståelse av omvärlden

mar 25, 2020 |

Vi är mitt i en av vår tids största kriser. På kort tid har effekterna av Covid-19 blivit mycket värre än de flesta av oss hoppats på och det medför stora konsekvenser för individer, samhälle och företag. Förutom de branscher som drabbats allra värst så påverkas hela övriga näringslivet nerifrån och upp. Rapporteringen och skildringen i media är nästintill nattsvart och vi som kan behöver ta ansvar att väga upp tonläget. Vi på Ryska Posten Bemanning är inte heller förskonade, men precis som andra gör vi så gott vi kan utifrån devisen att ingenting är omöjligt.

Hur har svenska företag hjälpt samhället?

Just nu jobbar våra medarbetare hårt för att hitta och anpassa lösningar som passar våra kunder – och anpassa sig gör alla. För att visa hur anpassning och kreativa lösningar förvandlas till hjälteinsatser för de som behöver mest stöd vill vi lyfta några fantastiska initiativ som företag gör just nu.

  • En av förra veckans främsta feel good-historier är att Ikea i Kållared hittade 50.000 skyddsmasker och donerade dem till Sahlgrenska sjukhuset.
  • Ett erbjudande om att SAS-permitterade kan skolas om till vårdpersonal för att stötta den ansträngda vården har gått ut, och många är redan intresserade.
  • Vodkaproducenten Absolut hanterar stora mängder alkohol och har nu kontakt med myndigheter för att skifta produktion till handsprit.
  • Hemköp öppnar 20 av sina butiker en timme tidigare för människor i riskgrupper, detta för att alla ska känna sig tryggare att handla.

Gömt bakom alla nyhetsartiklar med antal smittade finns helt fantastiska initiativ där organisationer och drivna människor bidragit till värmande ljusglimtar. Generöst och ansvarsfullt!

Bli omvärldsmedveten – på Youtube

Precis som ovan nämnda exempel bör vi alla se oss om hur vår verksamhet kan bidra. Här i bloggen kan vi dela med oss av tips på hur du kan få en faktagrundad och korrekt bild av vår omvärld. I en Sifo-undersökning som vi på Ryska Posten Bemanning nyligen utfört upptäckte vi att Stockholmarna i allt högre grad utbildar sig via Youtube. Trenden är här för att stanna och allt mer kvalitativ kunskap förmedlas idag online. Vi vill varmt rekommendera möjligheten att i situationen lära sig mer, kanske om samhällsfrågor, ekonomi och vår omvärld denna gång. Vi har alla de där ämnena vi alltid velat sätta oss in i men inte tagit oss tiden eller rakt av undvikt det. Dags att passa på!

Här kommer ett par tips att kika närmare på redan nu:

1. Låt Hans Rosling rätta dina missuppfattningar av omvärlden i sitt TED-talk.

2. Ta några minuter för att fundera över hur du kan bedöma trovärdigheten av nyhetsrapportering och undviker att sprida vidare desinformation.

3. Fräscha upp minnet kring grundläggande drivkrafter bakom ekonomi, hur ekonomisk politik fungerar och varför ekonomiska cykler inträffar.

Samhället befinner sig i en situation som ingen av oss tidigare upplevt, därför tänjer vi alla vår förmåga att anpassa oss och lösa oväntade problem. Det är naturligtvis svårt att planera framåt när situationen är i konstant förändring, men skulle behovet dyka upp finns vi på Ryska Posten Bemanning behjälpliga vid alla typer av personalbehov, korta såväl som långa uppdrag. Vi är flexibla, snabbfotade och problemlösare i grunden. Vi hjälper gärna till som bollplank för att stötta i frågor, idéer och tankar som kan dyka upp under dessa tider, även det mest oväntade.

 

Madeleine Bergh

Marknadskoordinator

Maila mig!
0708-86 37 70

Vi hjälper dig! Kontakta oss för att få mer information

Kontakt