Ny på jobbet?

maj 3, 2022 |

Felicia heter jag och jobbar sedan drygt en månad tillbaka som rekryterande konsultchef på Bara Posten Bemanning. Att vara ny på jobbet är något som många kan relatera till. Att börja på ett nytt jobb tar ofta mycket energi från dig den första tiden, men förhoppningsvis får du än mer energi tillbaka. Att hitta rätt arbetsplats kan ge dig mer än du kunnat drömma om. Ett jobb är en stor del av ditt liv och därför är det viktigt att du hittar en plats där du trivs och mår bra. Jag vill dela med mig av min personliga resa i att byta arbetsplats, vara ny på jobbet och vad det har gett mig. Jag avslutar också med lite goda råd till dig som ska börja nytt jobb!

Förväntningar och förhoppningar

Att vara ny på ett jobb innebär väldigt blandade känslor för mig, det är förväntningar och förhoppningar, både hos mig och arbetsgivaren. När jag var på intervju hos Bara Posten Bemanning fick jag ett väldigt gott intryck. Jag fick känslan direkt att företaget kunde erbjuda allt som jag önskar hos en arbetsgivare. Jag blev också väldigt glad att min blivande chef såg mig och min potential. Alla känslor var väldigt positiva men med detta kom även förväntningar på mig. Tänk om jag inte är så bra som min chef förväntar sig? Tänk om den perfekta matchen som både jag och arbetsgivaren förväntar oss inte uppstår? Jag försökte trots alla tankar att inte sätta för mycket press på mig själv. Jag avbokade också allt annat i kalendern de första veckorna. Jag vet att ett nytt jobb innebär många nya intryck och därför är tid för återhämtning viktigt för mig.

Jag fick en otrolig bra introduktion de första veckorna på jobbet. De första dagarna var mitt schema lite kortare och jag fick börja senare och sluta tidigare. Redan innan jag börjat fick jag ett tydligt schema med beskrivning av vad som skulle hända vilken dag och vilken tid. Även om allt inte blev exakt som planerat så var det skönt att ha en plan och att kunna visualisera hur dagarna skulle se ut på ett ungefär.

De första dagarna gick vi igenom företagen och organisationen. Successivt trappades informationen om bolaget ner och jag fick i stället sitta tillsammans med mina nya kollegor och lyssna till när de berättade om sina roller. Jag fick möjlighet att lära mig om deras arbetsroller men också att lära känna dom lite mer personligt. Jag fick sedan gå bredvid några av mina kollegor och se de jobba ”in action”, ett jättebra sätt att lära sig på. Till sist fick jag prova på att göra allt själv. En alldeles lagom och stegvis introduktion som fick mig mer och mer självsäker för varje dag. Min nervositet i början av veckan byttes succesivt ut mot positiv energi!

Känslomässig bergochdalbana

Det har varit en känsloresa att börja mitt nya jobb. Jag har varit glad och exalterad men jag har också haft prestationsångest och varit rädd för att jag inte ska komma in i gruppen. Nu efter en dryg månad har känslorna äntligen börjat stabiliseras och jag kan inte säga annat än att jag är oerhört glad att jag tog den här möjligheten till nytt jobb. Jag är så tacksam och glad att jag får vara en del av teamet på Bara Posten Bemanning.

Jag har redan utvecklats och fått utforska mer än jag kunnat önska. Utöver mina arbetsuppgifter har vi som grupp hittat på många roliga saker. Jag har redan fått vara med på en nätverksträff där vi fick utbildning i hjärtlungräddning, vi har varit iväg på konferens och skjutit pilbåge, jag har skrivit en artikel här på vår egen blogg BISnews. Framför allt så har jag fått träffa många härliga människor – kollegor, kandidater, konsulter och kunder. Grattis till mig som tog chansen till nytt jobb!

Några tips

Jag skulle vilja avsluta med några tips till dig som söker nytt jobb:

  • Prenumerera på jobb, på så sätt håller du dig kontinuerligt uppdaterad.
  • Sök de jobb som du är genuint intresserad av. En rekryterare märker om du är genuint intresserad av det jobb du söker.
  • Utforska vad du tycker är kul. När du tycker något är kul kommer det att lysa igenom.
  • Tänk positivt. Du har fått jobbet av en anledning. Företaget tror på dig, gör det du också!
  • Ett nytt jobb kan leda till mycket annat. Har du inte så mycket erfarenhet, våga testa olika jobb och utforska vad du tycker är kul. Många engagerade, nyfikna och juniora personer hos oss på Bara Posten Bemanning jobbar som ambulerande receptionister. Där får de möjlighet att jobba hos olika företag, i olika branscher.

Vill du också göra en resa till nytt jobb? Kika in på vår hemsida och bli en del av oss på Bara Posten Bemanning. Jag hjälper dig mer än gärna att hitta ditt nästa jobb och att skapa en lyckad match!

Felicia Salazar

Recruiter & Consultant Manager

Maila mig!
072 – 601 26 20

Vi hjälper dig! Kontakta oss för att få mer information

Kontakt