Må bra och bli mer produktiv på jobbet

aug 10, 2022 |

Tiden efter en sommarsemester är speciell på många sätt. Det är ofta en del blandade känslor där lite vemod av att lämna semestern mixas med mycket energi inför en fartfylld höst på jobbet. Vissa byter jobb. Många längtar efter att få se sina kollegor igen. Något som de flesta av oss nog har gemensamt är att det kommer vara full fart på jobbet när vi väl är tillbaka efter sommarsemestern igen! Glöm inte bort att ta hand om dig själv för att orka hålla ett högt tempo. Vår rekryterande konsultchef Felicia delar med sig av några tips på hur du boostar ditt välmående. 

Välmående och produktivitet går hand i hand

Det finns ett citat som säger att ”du kan inte både äta kakan och behålla den”, men i vissa fall så kan du faktiskt det. Du kan både må bra och samtidigt bli mer produktiv. Det går hand i hand. Här får du mina 10 bästa råd för hur du boostar ditt välmående och samtidigt blir mer produktiv på din arbetsplats.

 1. Sömn
  När du sover får kroppen tillfälle att återhämta sig och ladda batterierna. Under tiden du sover bearbetar du också intryck och händelser från dagen.
 2. Meditation eller mikro-paus
  För att kunna ta in ny information behöver du ibland rensa din hjärna. Detta gör du genom en kort meditation eller mikro-paus. Du städar då din hjärna från alla tankar som snurrar och blir därmed mer klar i huvudet. På så sätt kan du fokusera bättre.
 3. Träning
  Fysisk aktivitet är bra för både kropp och knopp. Kan du även kombinera att träna tillsammans med dina kollegor får ni automatiskt en starkare sammanhållning, något ni har nytta av på jobbet.
 4. Kost
  Ät grönsaker och frukt. Sätt inte för mycket press på dig själv, njut av maten du äter. De flesta vet på ett ungefär vad som är bra mat och inte. Försök göra mer av det som du mår bra av. Kosten påverkar din kropp fysiskt. Om du påverkar din kropp att fysiskt må bättre kommer du må bättre. Om du mår bättre kommer du även vara mer alert och produktiv på jobbet.
 5. Massage
  Visste du att massage ökar ditt immunförsvar? Är du pigg och frisk kommer du att vara mer produktiv!
 6. Reflektion
  Ge dig själv tid att reflektera. Genom reflektion får du möjlighet att vara stolt över vad du har åstadkommit samtidigt som du kan se vart du behöver lägga din energi framöver.
 7. Var snäll mot dig själv
  Var lika snäll mot dig själv som du skulle vara mot vilken annan person som helst.
 8. Öva på att ge
  Vi mår bra av att ge till andra. Du kan öva på att ge eller hjälpa andra på din arbetsplats. Det kommer göra både dig och dina medarbetare glada.
 9. Struktur
  Att skapa struktur i ditt arbete och i din vardag gör att du har mer kontroll och kan bli lugnare i dig själv. En bra struktur hjälper dig att prioritera arbetsuppgifter och liknande på jobbet. Därmed blir du även mer produktiv för företaget.
 10. Omge dig med människor som får dig att växa
  Genom att umgås med människor som du mår bra av får du energi. Energin smittar av sig och du får dina kollegor på jobbet att må bättre.

Jag hoppas att du hittar några tips som känns intressanta för just dig. Våga bryta gamla mönster och testa nytt!

Felicia Salazar

Recruiter & Consultant Manager

Maila mig!
072 – 601 26 20

Vi hjälper dig! Kontakta oss för att få mer information

Kontakt