På Ryska Posten Bemanning finns det två saker som vi brinner lite extra för när det kommer till engagemang och hållbarhetsarbete – att stötta en noga utvald ideell organisation som främjar entreprenörskap som en väg ut ur fattigdom i Afrika, samt att ligga i framkant när det kommer till miljömässiga drivmedel och miljöneutral energiförbrukning.

Vi vet att vi inte har möjlighet att göra allt men genom att fokusera vårt engagemang fullt ut i dessa två frågor vet vi att vi gör skillnad.

Engagemang i Hand in Hand

För oss är det viktigt att veta varför vi investerar både tid och pengar i en välgörenhetsorganisation. Utan att veta varför blir vi bara en i mängden av alla företag som donerar en viss procent av sin omsättning.

Anledningen till att vi har valt att stötta och arbeta tillsammans med Hand in Hand är helt enkelt för att vi tror på deras arbetsmodell. Hand in Hand, precis som vi, tror på entreprenörskap som en grund till framgång och att investera i människors förmåga genom att ge dem rätt förutsättningar för att kunna arbeta självständigt.

Hand in Hand är en ideell organisation som arbetar med entreprenörskap som ett effektivt, långsiktigt och hållbart sätt att bekämpa fattigdom. Arbetsmodellen bygger på hjälp till självhjälp och framförallt fokuserar Hand in Hand på att hjälpa kvinnor att starta egna företag. Med utbildning, träning och stöd har miljoner kvinnor startat egna företag som tagit dem själva och familjen ur fattigdom för gott.

engagemang och hållbarhet

Ryska Posten Bemanning investerar i ett projekt i byarna Ifafa och Chin´ozho som ligger i Zimbabwe. Detta projekt syftar till att hjälpa ett antal utvalda kvinnor att skapa ett mer stabilt jordbruk, för att de ska kunna försörja sig själva och sina familjer på det. En viktig nyckel till framgångsrikt jordbruk i Afrika är stabil tillgång på vatten, något som projektet arbetar med.

Vårt samarbete med Hand in Hand ger oss möjlighet att göra skillnad för kvinnor och familjer i utsatta länder, en positiv och långsiktig förändring.

Vill du veta mer om Hand in Hands arbete, besök gärna deras hemsida www.handinhandsweden.se.

Hållbarhetsarbete

Vi är stolta över att vara en del i Ryska Posten-familjen, en familj som länge har legat i framkant när det kommer till miljömedvetna val. För oss är det självklart att välja 100% eldrivna bilar när vi åker till möten. Att vi dessutom laddar bilarna med el från ett vindkraftverk där vi är delägare, gör dem i princip helt utsläppsfria. Även vårt kontor är självförsörjande på el från vindkraftverket, vilket gör att vi stolt kan säga att vi har en miljöneutral energiförsörjning utan koldioxidutsläpp.

Vi glömde kanske att säga det – men om vi kan så cyklar vi såklart! Vi kan också skryta med att Ryska Posten är störst på cykelbud i Stockholm.

Att alltid sträva efter hållbara alternativ är grunden i vårt företagande och en viktig del av vår service.

Ser du våra eldrivna bilar på stan – vinka gärna, det gör oss glada!

Kontakta oss, så berättar vi mer!

Kontakt