Att arbeta som ambulerande receptionist – Tilde Otterstål

jun 28, 2022 |

Att arbeta som ambulerande receptionist hos oss på Bara Posten Bemanning innebär att du är ute på olika uppdrag, på olika företag. Ofta är du relativt ung och har begränsat med tidigare arbetslivserfarenhet. Spännande och lite nervöst, men oj så lärorikt! En bra väg in på arbetsmarknaden helt enkelt. Vår konsult Tilde Otterstål har bevisat att med rätt inställning och en dos nyfikenhet så lär man sig mycket om sig själv, men också om arbetsmarknaden. Vi är så glada att Tilde vill dela med sig av sina erfarenheter här på BISnews! 

Hej Tilde! Hur började din resa hos Bara Posten Bemanning?

Min resa på Bara Posten Bemanning började efter att jag slutat gymnasiet. Jag funderade då mycket över mina framtidsplaner, vad jag ville arbeta med framöver och vad som intresserade mig. Jag hade tidigare arbetat med service, som servitris på café och restaurang, men jag kände mig redo att ta nästa steg i karriären vilket rollen som ambulerande receptionist verkligen gav utrymme för. Jag kände direkt den familjära och välkomnande känslan som finns på Bara Posten Bemanning vilket lockade mig ännu mer till att få bli en del av teamet.

Det som intresserade mig med rollen som ambulerande receptionist var möjligheten att testa på olika saker, att arbeta i olika typer av branscher och att få en inblick i vad arbetslivet har att erbjuda. Detta lockade verkligen mig vilket gjorde att jag sökte tjänsten. Jag började tjänsten utan någon direkt kunskap inom kontorsservice, men bara på några veckor hade jag full koll! Rollen fick mig att växa snabbt som person och att utvecklas till en mer ansvarstagande, initiativtagande men framför allt lösningsorienterad person.

Vilka fördelar ser du med jobbet som ambulerande receptionist?

Det finns verkligen många fördelar med att vara ambulerande receptionist. Det är ett perfekt jobb om man vill se olika arbetsplatser och bygga upp erfarenheter och ett bredare kontaktnät. Genom att vara ute på många olika arbetsplatser får du en inblick i hur olika kontor arbetar på olika sätt, du får också en möjlighet att vara på en arbetsplats där de arbetar med något du är extra intresserad av. Detta ger möjligheten att kanske kunna stanna kvar i en bransch du brinner lite extra för.

En annan fördel med att vara ambulerande receptionist är de erfarenheter du bygger upp och hur mycket kunskap du får på så kort tid. När du kommer ut till en arbetsplats gäller det att vara lösningsorienterad och öppensinnad men även engagerad i ditt arbete, något som växer fram med tiden som ambulerande receptionist. Genom att vara ute på olika arbetsplatser bygger du upp en enormt bred kunskap om hur du ska hantera olika situationer och lösa olika problem som kan uppstå.

Ytterligare en fördel är hur tryggt det är att vara anställd hos Bara Posten Bemanning. Det finns alltid någon att vända sig till om det skulle uppstå ett problem eller en krissituation och det finns alltid någon att prata med. Hos företaget du arbetar finns också alltid en kontaktperson man kan ringa eller prata med på plats. På Bara Posten Bemanning förstår man vikten av att ha en bra relation med sina konsulter vilket speglas i RPB-Insights, nätverket för konsulter. Syftet med RPB-Insights är att vi konsulter ska kunna träffas och nätverka med varandra, det ger dig också en chans till utbildning och utveckling. I RPB-Insights träffas vi konsulter också på roliga events, tävlingar och AW:s!

Vad har du lärt dig under din tid som ambulerande receptionist? 

Som ambulerande receptionist lär du dig otroligt mycket, personligen har jag lärt mig är att bli mer självständig i mitt arbete. Färdigheter jag utvecklat är att vara initiativtagande, lösningsorienterad och öppensinnad. Jag har lärt mig att hitta egna lösningar på problem men också att se vilka småsaker som spelar roll och som är viktiga ute på olika arbetsplatser. Det kan till exempel vara att alltid möta kunder med ett leende och att ha viljan att hjälpa till oavsett vad problemet är. Det är viktigt att vara öppensinnad och att alltid försöka hitta en lösning oavsett vilket problemet som uppstår. I början kan detta vara svårt men jag lärde mig snabbt att hitta lösningar och att se vad som uppskattas ute hos kunderna.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter i rollen? 

Det finns många utvecklingsmöjligheter när du arbetar som ambulerande receptionist. Genom att vara ute på olika arbetsplatser bygger du upp ditt kontaktnät, i bästa fall får du kanske stanna kvar på en arbetsplats du verkligen trivs på. Möjligheten att arbeta på ett företag samtidigt som du studerar ger dig en ovärderlig inblick i hur det är att arbeta med det du pluggar. Det finns också möjligheter att utvecklas internt hos Bara Posten Bemanning.

Varför skulle du tipsa andra att söka rollen som ambulerande receptionist? 

Jag skulle tipsa andra att söka rollen som ambulerande receptionist för att du utvecklas enormt som person, du får se olika företag och arbetsplatser. Det ger dig ett bra och nyttigt perspektiv på hur arbetslivet ser ut. Du kommer att lära dig mer om service men även om dig själv och vem du är som person, både privat och i arbetslivet. Du bygger upp ditt kontaktnät med personer på de företag där du arbetar, men också med andra konsulter. Du får många värdefulla erfarenheter som kommer att gynna dig i framtiden.

Jag skulle även tipsa andra att söka tjänsten då Bara Posten Bemanning är en väldigt trygg arbetsgivare. Det finns alltid någon att vända sig till vilket gör Bara Posten Bemanning till en otroligt bra och trygg arbetsplats där jag verkligen trivs!

Stort tack för att du delar med dig av dina erfarenheter Tilde!

Är du intresserad av att jobba som ambulerande receptionist hos oss, läs mer och sök tjänsten här.

Caroline Hagen

Vi hjälper dig! Kontakta oss för att få mer information

Kontakt