Min resa på Inte Bara Post Bemanning – Caisa Kellerstam

nov 10, 2021 |

Att arbeta som ambulerande receptionist hos oss på Inte Bara Post Bemanning innebär att du är ute på olika uppdrag, på olika företag. Ofta är du relativt ung och har begränsat med tidigare arbetslivserfarenhet. Spännande och lite nervöst, men oj så lärorikt! En bra väg in på arbetsmarknaden helt enkelt. Vår konsult Caisa Kellerstam har bevisat att med rätt inställning och en dos nyfikenhet så lär man sig mycket om sig själv, men också om arbetsmarknaden. Vi är så glada att Caisa vill dela med sig av sina erfarenheter här på BISnews! 

Hej Caisa! Hur började din resa hos Inte Bara Post Bemanning?

När jag sökte tjänsten som ambulerande receptionist var jag en nyutexaminerad student utan några riktiga planer eller ideér på vad jag ville göra i framtiden. Jag var i det typiska stadiet där jag var trött på att plugga men inte riktigt visste vad jag ville göra eller vad jag är bra på. Jag har tidigare jobbat i restaurangbranschen men kände att det var dags för mig att ta nästa steg i arbetslivet och pröva på något nytt.

Trots att jag bara har jobbat som ambulerande receptionist i drygt tre månader har jag redan lärt mig så mycket. Jag har tagit med mig många bra erfarenheter som jag kommer att ha nytta av genom hela livet. Jag har även fått en mycket bättre bild av hur det ser ut på olika arbetsplatser och fått inspiration för eventuella framtida tjänster som skulle kunna passa mig.

Vilka fördelar ser du med jobbet som ambulerande receptionist?

En av de största fördelarna jag upplever med jobbet som ambulerande receptionist är definitivt alla värdefulla kontakter som jag har skapat under resans gång. En annan stor fördel är de utmaningar som man ställs inför på nya arbetsplatser. Om man inte redan har tidigare erfarenhet inom ett serviceyrke där man fått utveckla sin stresstålighet och förmåga att vara lösningsorienterad, så är det någonting som man får lära sig genom den här tjänsten.

Någonting som jag också uppskattar med jobbet är att min vardag sällan är densamma. Detta var något som jag var lite orolig över att jag skulle tycka var jobbigt innan jag påbörjade tjänsten, men som har blivit en av de saker som jag nu älskar med jobbet. Många kan nog känna igen sig i att det ibland känns som att man trampar vatten och att livet går lite på “repeat”. Det är något som jag upplevde under min skoltid. Jag kände aldrig att jag fick tid för de saker som jag ville göra på min fritid och att jag fastnade mycket i samma rutiner. Sedan jag började jobba som ambulerande receptionist har jag känt att min vardag är hur kul som helst, den är sällan densamma och jag har mer tid för saker som jag tidigare behövt lägga åt sidan.

Jag tycker också att det är viktigt att tillägga hur trygg man känner sig som anställd på Inte Bara Post Bemanning. Jag har aldrig trivts så bra på mitt jobb eller känt mig så trygg med min arbetsgivare som jag gör här. Här känner man sig verkligen sedd, uppskattad och viktig på riktigt, vilket enligt mig är bland det viktigaste som finns. Både för att kunna utvecklas på sin arbetsplats men även för att växa som person.

Vad har du lärt dig under din tid som ambulerande receptionist? 

Under min korta tid som ambulerande receptionist har jag vidareutvecklat min förmåga att snabbt hitta lösningar vid situationer som uppstår, men jag har också lärt mig att varva ner lite. Det kanske låter lite konstigt men på mina tidigare arbetsplatser har det varit av högsta prioritet att jobba snabbt och hitta snabba kortsiktiga lösningar på problem. Men i den här tjänsten har jag lärt mig att inte stressa upp mig, utan istället jobba mer effektivt på det sättet att jag förbereder mig proaktivt för eventuella problem som kan uppstå.

Jag känner dessutom att jag blivit mycket bättre på att bemöta olika människor och att ge en skräddarsydd service för varje individ. Det lämnar både personen i fråga och mig själv med en bra känsla i magen där man känner sig genuint glad och positiv.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter i rollen? 

Just nu trivs jag väldigt bra med att ofta få komma till nya arbetsplatser. Långsiktigt ser jag såklart utvecklingsmöjligheter som att te.x. få fler uppdrag hos en och samma kund och förhoppningsvis tillslut gå över till en fast anställning på en arbetsplats som verkligen passar mig.

Varför skulle du tipsa andra att söka rollen som ambulerande receptionist? 

Att påbörja min tjänst som ambulerande receptionist är nog det bästa beslutet jag har tagit i mitt liv. Jag kan komma på väldigt många anledningar till varför jag tycker att andra ska söka till den här tjänsten. Men de främsta anledningarna är att man växer så mycket som person och lär sig mycket om sig själv.

Du har chansen att upptäcka vilka arbetsplatser som passar dig och kanske vad du intresserar dig för och vad du vill göra i livet. Det viktigaste i min personliga utveckling är att jag har blivit modigare, mer självsäker, tryggare och framförallt redo för att utvecklas.

Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter Caisa!

Är du intresserad av att jobba som ambulerande receptionist hos oss, läs mer och sök tjänsten här.

Caroline Hagen

Vi hjälper dig! Kontakta oss för att få mer information

Kontakt