5 tips för sommarbemanning i svåra tider

apr 7, 2020 |

Jag slutade tro på sommaren när transportstyrelsen sköt upp dubbdäcksförbudet. Jag började tro på sommaren igen när vi ställde om klockan till sommartid. När det sedan snöade i april slutade jag tro på sommaren, ytterligare en gång. Men det blir sommar även i år, baserat på vad historien har lärt oss. Wikipedia definierar sommar som ”den varmaste av de fyra årstiderna”, inga nyheter med den definitionen. Men kommer denna sommar bli som den brukar? Wikipedia skriver senare på samma ämne att ”för många förknippas sommar med ledighet från jobb och skola i form av semester respektive sommarlov. Inom musiken exempelvis Gyllene Tider, Tomas Ledin och The Beach Boys”, det är lätt att instämma med och är förhoppningsvis ingenting vi behöver tumma på efter den här våren.

Olivia Larsson – Account Manager

Tips för en svårplanerad sommarbemanning

Men hur ska du resonera kring sommarbemanning under rådande förhållanden och hur gör man egentligen för att planera en sommar som inte går att förutspå? Vi har frågat vår account manager Olivia som ger sin rekommendation för hur du ska tänka kring sommarbemanning under oberäkneliga förutsättningar.

1. Se över kompetensbehovet

För att vitala funktioner i er verksamhet ska flyta på är det viktigt att kartlägga vilka roller som behöver ersättas under semesterveckorna. Att veta var ni behöver hjälp underlättar arbetet att hitta rätt kandidater och möjliggör effektivare bemanning.

2. Samarbeta med andra avdelningar

Det är sannolikt andra avdelningar hos er som även de har behov av bemanning under sommaren, prata ihop er så kan ni tillsammans hitta lösningar för att hantera era utmaningar gemensamt.

3. Planera i tid

I dagsläget är det självklart svårt att förutspå arbetsbelastningen flera månader framåt. Förbered därför en plan över hur ni ska gå tillväga utifrån ett antal olika scenarion. En plan kan justeras utifrån situationens utveckling och med hjälp av den kan ni agera snabbare i de fall då det blir läge att boka personal.

4. Förbered en lathund

Om ni bestämt er för att ta in bemanning under sommaren är en lathund ett värdefullt verktyg för att säkerställa att både ni och konsulten känner er trygga med att samarbetet får det förväntade resultatet. Gå igenom lathunden gemensamt för att reda ut eventuella frågetecken.

5. Fundera över framtiden

Ingen vet hur den ekonomiska situationen eller arbetsmarknaden kommer att se ut om sex månader eller ett år. Se sommarbemanningen som ett sätt att komma i kontakt med kandidater till framtida anställningar när situationen vänder. Om ni trivs med konsulten, och konsulten trivs med er finns alla möjligheter för ett fortsatt samarbete.

Det är såklart fortfarande svårt att planera framåt, men skulle behovet dyka upp finns vi på Ryska Posten Bemanning behjälpliga vid alla typer av personalbehov. Vi är gärna ert bollplank om ni känner er osäkra. Våra ambassadörer är sanna kameleonter, vana att jobba på olika kontor i olika branscher, därför anpassar de sig utifrån era behov och levererar alltid service på högsta nivå. Självklart garanterar vi en ersättare om konsulten som bokats för bemanning är sjuk. Vi finns tillgängliga alla timmar på dygnet, alla dagar i veckan. Mejla oss på boka@rpbemanning.se, ring oss på 08-518 072 00 eller kontakta någon av oss direkt om ni har några funderingar. Se oss som er rådgivande part i dessa frågor innan ni bestämmer hur ni ska göra. Alla kontaktuppgifter finns här.

Förhoppningsvis dubbel-hej:ar vi in de sommartider som nalkas, trots att det känns avlägset.

Madeleine Bergh

Marknadskoordinator

Maila mig!
0708-86 37 70

Vi hjälper dig! Kontakta oss för att få mer information

Kontakt